23 augustus: nieuwe stijl & start kaartverkoop!

dinsdag, 2 september 2014

In mei werd, met de lancering van de seizoensbrochure, het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl van Ballet Vlaanderen bekendgemaakt. Op 23 augustus wordt ook de website in een nieuw jasje gestopt. Je vindt ons vanaf dan op een nieuwe url: www.operaballet.be.

Op 23 augustus start bovendien ook de losse kaartverkoop voor het nieuwe seizoen. Vanaf dan kan je zowel bij onze bespreekbureaus als online terecht voor tickets voor Onegin, Choreolab, Don Quichot en Flanders Fields.

Bespreekbureaus Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen

Frankrijklei 1, 2000 Antwerpen
Schouwburgstraat 3, 9000 Gent

Open van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur.

Klassiek in de Stad

dinsdag, 2 september 2014

35 dansers, twee orkesten, 40 koorleden, een resem solisten, 2 dirigenten, een groot podium, een legertje technici en een steeds groeiend aantal klapstoelen: voor de kick-off van het Antwerpse cultuurseizoen mag het wat meer zijn.

Ook dit jaar is Ballet Vlaanderen weer present op zaterdag en danst  highlights uit de balletgeschiedenis. Nieuw dit jaar is een extra balletles voor kinderen op zaterdag van 16u tot 17u. De plaatsen zijn beperkt en we starten stipt, dus wees er tijdig bij!

Het programma en alle praktische info over dit gratis festival vind je terug op www.klassiekindestad.be.

Stopzetting samenwerking Assis Carreiro

dinsdag, 2 september 2014

Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen stopt de samenwerking met mevrouw Assis Carreiro, artistiek directeur van Ballet Vlaanderen met ingang van 28 juli 2014.

De algemeen directeur, Lena De Meerleer, de directie en het managementteam, de dansers, technische ploeg en omkadering zullen ervoor zorgen dat de continuïteit wordt gewaarborgd en dat de voorstellingen doorgaan zoals gepland. We zullen dit doen met ons gekend professionalisme en met veel zin en engagement. De fusie die werd gerealiseerd is een garantie voor het succes van het Ballet, nu en in de toekomst.

Lena De Meerleer: “We zullen de toekomstige producties, o.a. Onegin en Don Quichot, met heel veel enthousiasme en vakmanschap verder voorbereiden en presenteren. Ons publiek heeft ons altijd gesteund en we zijn er zeker van dat we met onze competenties en vanuit onze opdracht de vertegenwoordiger zijn en blijven van het klassieke ballet in al zijn vormen en mogelijkheden in en buiten Vlaanderen.”

De Raad van Bestuur zal zo snel als mogelijk een nieuwe artistiek directeur aanstellen. Pol Bamelis, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen is klaar voor de toekomst. Ballet Vlaanderen en Opera Vlaanderen vormen samen een sterk huis met een absolute meerwaarde in Vlaanderen en in het buitenland. We zullen ervoor zorgen dat we een doordachte keuze maken met betrekking tot de opvolging.

Start abonnementenverkoop 2014-2015

dinsdag, 2 september 2014

Vanaf wanneer?

Zoals je al in de nieuwe seizoensbrochure kon lezen, verandert er dit jaar een en ander in de balletabonnementen. Wie in het lopende seizoen 2013-2014 een balletabonnement had, krijgt dit jaar voorrang bij het bestellen van een nieuw abonnement: u kunt al een abonnement bestellen vanaf 31 mei. Ook Vrienden van Ballet Vlaanderen (voorwaarde is dat u al lid was op 15 april 2014) krijgen voorrang: u kunt al een nieuw abonnement bestellen vanaf 3 juni.

Wie nog geen balletabonnement had, of geen Vriend is van het ballet, kan een nieuw abonnement bestellen vanaf 5 juni.

Hoe bestellen?

Een abonnement bestellen kan het makkelijkst online. U kiest zelf uw plaats in de zaal, en kunt meteen online afrekenen. Een abonnement bestellen kan via de website www.operaballet.be. Indien u reeds abonnee was bij het ballet, kunt u, na in te loggen, via deze pagina met voorrang bestellen vanaf 31 mei.

U kunt uiteraard ook terecht in het bespreekbureau op het nummer 070 22 02 02 of ter plaatse in de Antwerpse of Gentse operagebouwen. Hou wel rekening met eventuele wachttijden.

Promoties en nieuwe dansers seizoen 2014-2015

dinsdag, 2 september 2014

Assis Carreiro is blij om de volgende promoties en nieuwe dansers bekend te maken voor het seizoen 2014-2015. In totaal verwelkomt het Ballet Vlaanderen zes nieuwe dansers en drie stagiaires uit vijf verschillende landen. Dat brengt het totaal aantal dansers op 46 die 20 verschillende nationaliteiten hebben.

Promoties

Laura Hidalgo (Argentinië) tot Principal
Sergio Torrado (Spanje) tot Principal
Cristina Casa (Spanje) tot Solist
Claudia Phlips (België) tot Half-Solist
Philipe Lens (België) tot Half-Solist

Nieuwe dansers seizoen 2014-2015

Nancy Osbaldeston als Half-Solist
Anastasia Paschali als Half-Solist
Arne Vandervelde in het Corps de Ballet
Klaudia Gorozdosova in het Corps de Ballet
Mica Bradbury in het Corps de Ballet
Fiona McGee in het Corps de Ballet

(meer…)

Interview met Assis Carreiro over seizoen 2014-2015

dinsdag, 2 september 2014

Assis Carreiro, artistiek directeur van Ballet Vlaanderen, geeft toelichting bij de programmatie van het nieuwe seizoen in een interview. De perfecte achtergrond bij het nieuwe seizoensprogramma 2014-2015.

> klik hier om het volledige interview te lezen

Seizoen 2014 -2015

dinsdag, 2 september 2014

> ontdek het nieuwe seizoen van Ballet Vlaanderen!