Schermafbeelding 2012-02-14 om 14.13.19

Alain Honorez ontvangt het Klassiek Centraal “Gouden Label”

vrijdag, 29 augustus 2014

Het is de laatste weken uitvoerig aan bod gekomen in de media, Alain Honorez zal het Koninklijk Ballet Vlaanderen verlaten in juni.

De gerenommeerde webkrant Klassiek Centraal wou dit moment niet zomaar laten voorbij gaan. Dé webstek voor de klassieke muziekliefhebber bekroont Honorez met een Gouden Label om zijn indrukwekkende carrière te honoreren.

Alain Honorez nam de beslissing om op het toppunt van zijn carrière te stoppen. Dit is volgens hem de rol van Carabosse in Doornroosje van Marcia Haydée.
“Het meesterwerk op muziek van Tsjajkovski omvat alles wat je van een klassiek ballet kan verwachten: gracieuze dansscènes, prachtige decors en tal van inventieve toepassingen. De mantel van Carabosse die als wolkenslierten over het toneel uitwaaiert – ook ingenieus benut om te zien hoe Carabosse doorheen de nevelen van de tijd de jonge prinses volgt en zijn moment van weerwraak plant” – januari 2012, Klassiek Centraal recensie – Doornroosje, feest van de spitzen.

De rol van Carabosse ligt Honorez nauw aan het hart maar ook in andere rollen schitterde hij. Onder andere als Rothbart in het Zwanenmeer en als Romeo in Romeo en Juliet. Hij werkte ook samen met topchoreografen als Nicolo Fonte, David Dawson, Douglas Lee en William Forsythe.

Deze bekroning is voor Alain Honorez een bijzonder moment van erkenning binnen de sector van de Kunsten in eigen land.

Het Gouden Label zal worden uitgereikt na zijn laatste voorstelling van Doornroosje in de Vlaamse Opera in Gent.

Wanneer?             Zaterdag 18 februari 2012, na de voorstelling van Doornroosje op het toneel (voorstelling begint om 19u30)
Waar?                    Vlaamse Opera Gent, Schouwburgstraat 3 – 9000 Gent