Assis carreiro credit Sylvaine Poitau - compressed

Nieuw artistiek directeur

woensdag, 20 augustus 2014

Assis Carreiro wordt nieuwe artistiek directeur van het Koninklijk Ballet Vlaanderen.

De Raad van Bestuur van het Koninklijk Ballet Vlaanderen startte enkele maanden geleden de procedure voor de aanwerving van een nieuw artistiek directeur. Een internationaal samengestelde jury o.l.v. van Serge Dorny, intendant van de Opera van Lyon, beoordeelde alle ingezonden sollicitaties, voerde gesprekken met enkele kandidaten en benaderde zelf nog andere mogelijke kandidaten.

Na kennisname van het juryrapport, besliste de Raad van Bestuur om Assis Carreiro uit te nodigen voor een gesprek. Voorzitter Detiège en ondervoorzitter Heylen onderhandelden afgelopen zomer met Assis Carreiro en kwamen tot een akkoord.

Assis Carreiro leidt momenteel DanceEast, een dansorganisatie in Engeland, die ze gedurende de voorbije 13 jaar uitbouwde tot één van de toonaangevende dansorganisaties in Groot-Brittannië. Vorige week ontmoette ze de dansers van het Koninklijk Ballet Vlaanderen en het artistieke team. Begin september neemt ze haar taak op als artistiek directeur. Ze neemt de uitdaging aan om dit internationaal gerenommeerd gezelschap en het enige klassiek geschoolde professionele balletgezelschap van Vlaanderen met zijn uitstekende dansers en medewerkers op en achter de scène, verder te laten groeien en te begeleiden in Vlaanderen en op de internationale dansscène.

Begin september wordt u uitgenodigd op een persconferentie om met haar kennis te maken en zal ze haar plannen voor het seizoen 2012-2013 toelichten.

Assis Carreiro: “ Ik ben vereerd en verheugd om artistiek directeur te mogen worden van dit fantastisch gezelschap. Met de hulp van gastchoreografen, nieuwe producties en de balletklassiekers, wil ik deze compagnie naar nieuwe hoogtepunten leiden en verder ontwikkelen als nationaal kroonjuweel. Ik kijk ernaar uit om Antwerpen en Vlaanderen te leren kennen en om het Koninklijk Ballet Vlaanderen een uniek profiel te geven in het artistieke landschap van dit land.”

Philip Heylen: ” Ik ben zeer blij met de keuze voor Assis Carreiro. Ze is de juiste vrouw op de juiste plaats en ik heb er alle vertrouwen in dat ze een waardig artistiek directeur zal zijn voor het Koninklijk Ballet Vlaanderen. “

Voor meer informatie kan u terecht bij Philip Heylen: (via Roel Veyt) 0491/964.264.

foto: Sylvaine Poitau