Wim en Aki Forsythe

Les Etoiles du 21ième Siècle

zaterdag, 23 augustus 2014

Aki Saito & Wim Vanlessen, principal dansers van het Koninklijk Ballet Vlaanderen dansen op het prestigieuze  balletgala “Les étoiles du 21ième siècle” te Parijs op 21, 22 & 23 september.

Aki Saito & Wim Vanlessen werden als gastdansers uitgenodigd voor dit balletgala samen met andere topdansers van onder andere: het Bolsjoi Ballet, het American Ballet Theater, Staatsballett Berlin, het Joffrey Ballet. Dit jaar staat het gala in het teken van de 15de verjaardag van “Les étoiles du 21ième siecle” en de 100ste verjaardag van het “Théâtre des Champs-Elysées”.

Tijdens het gala zullen Aki en Wim twee pas de deux dansen die reeds geruime tijd op hun repertoire staan. Van William Forsythe dansen zij de pas de deux uit “In the Middle Somewhat Elevated”, een duet waarmee zij reeds wereldwijd furore maakten. Voor deze gala hebben zij de persoonlijke toestemming gekregen van William Forsythe. Voor het tweede duet “Sonate” van Maurice Béjart hebben zij de uitzonderlijke mogelijkheid gehad om met de compagnie van Béjart te Lausanne samen te werken.

Deze uitnodiging bevestigt nog maar eens de positie die zij als dansers innemen tussen de absolute wereldtop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto’s: Marc J. Haegeman, Petr Šolar