logo 24 uur van het podium

24 uur non-stop podiumkunsten in Antwerpen

donderdag, 21 augustus 2014

Van zaterdagochtend12.01.13  tot zondagochtend 13.01.13 biedt podiumstad Antwerpen je 24 uur lang muziek, dans, theater, verrassingen en bezoekjes achter de schermen, op plaatsen waar je het niet verwacht. Eén ticket geeft je toegang tot 27 podia, waar meer dan 100 voorstellingen en optredens te zien zijn. Op zo’n culturele hoogdag kan het Koninklijk Ballet Vlaanderen natuurlijk niet ontbreken!

In onze thuisbasis Theater ’t Eilandje zie je hoe de dansers hun lichaam laten ontwaken en op scherp zetten tijdens hun dagelijkse klas, beleef je de repetities van enkele aankomende stukken van dichtbij en krijg je de kans om de balletwereld achter de schermen te ontdekken (het volledige programma vind je hieronder).

Maar er is meer. Wat dacht je van een ‘Slow Kick Off’, een ontbijt in de Vlaamse Opera terwijl een dj gezellige muziek speelt?

In Rataplan halen De Roovers hun favoriete literatuur uit de boekenkast. De Tijd organiseert dan weer ‘De dag van het woord’: een 12 uur durend totaalprogramma van theater, literaire performance, interviews en concerten. In het Huis voor de Amateurkunsten worden 3 theatergroepen 24 uur lang opgesloten. Bedoeling is dat ze weer buiten komen met een volledig afgewerkte voorstelling. Katelijne Damen speelt voor de gelegenheid Shakespeares ‘Orlando’ om middernacht in de Bourla. Theater FroeFroe toont zijn poppenatelier en Champ d’Action palmt de fietserstunnel onder de Schelde in.

Ook kinderen komen aan hun trekken: er is een workshop met kinderkoor Sterling, HETPALEIS opent 24 uur lang zijn deuren voor jongeren en Theater FroeFroe speelt ‘Bloed’, een voorstelling die niet voor watjes bedoeld is!

Word je moe, maar wil je nog niet naar huis? Ga dan overnachten in de Permekebibliotheek: je wordt er in slaap gewiegd door de mooiste stemmen. Maar de nacht inzetten met een feestje is natuurlijk ook een optie! Wat dacht je van een parcours dat je van het Nieuwjaarsbal in De Roma naar het feest in de Arenberg voert? Misschien wel met haltes bij Kavka en podiumcafé Buster …

De smaak te pakken? Bekijk dan het volledige programma op www.24uurvanhetpodium.be.

 

ONS PROGRAMMA

09.00
10.00
13.00 

11.00

13.00
15.30

10.00
12.00
18.00 

12.30

15.30
17.00

koffie & croissant
doorlopend rondleidingen achter de schermen
doorlopend rondleidingen achter de schermen 

bijwonen dagelijkse les (max. 25 deelnemers)

repetities in studio’s (max. 100 deelnemers)
repetities in studio’s (max. 100 deelnemers)

Who Cares? (George Balanchine)

Infra (Wayne McGregor)
Creatie (Jacopo Godani)
Tsjajkovski – pas de deux (George Balanchine)

19.00 23.30 open repetitie in Theater ‘t Eilandje (doorlopend – open deuren / max. 302 zitjes)
Solo – Courtney Richardson
Improvisatie – Geneviève Van Quaquebeke
Coupe Maison 7 - verschillende fragmenten
De Notenkraker - pas de deux (Marius Petipa)
Corsaire - pas de deux (Marius Petipa)
Het Zwanenmeer - pas de deux (Marius Petipa)
Doornroosje - pas de deux (Marius Petipa)


INFO&TICKETS

Tickets in voorverkoop via www.24uurvanhetpodium.be & bij Info Cultuur (Grote Markt 13, 2000 Antwerpen – T 03 338 95 85). Tijdens de 24 uur van het podium kan je een ticket kopen aan de kassa’s van de deelnemende locaties.
1 ticket = 27 podia, 24 uur
tijdens de 24 uur van het podium
in voorverkoop
- 25 jaar
- 12 jaar
- 4 jaar
18 euro
14 euro
7 euro
4 euro
gratis


(zowel in voorverkoop als tijdens 24 uur van het podium)
(zowel in voorverkoop als tijdens 24 uur van het podium)
Met je polsbandje kan je niet alleen 24 uur lang genieten van theater, muziek & dans, je krijgt ook een gratis bolleke De Koninck.