Persbericht: Promoties en elf nieuwe dansers bij Koninklijk Ballet Vlaanderen

zondag, 31 augustus 2014

Assis Carreiro, artistiek directeur van het Koninklijk Ballet Vlaanderen, kondigt met plezier de volgende promoties en nieuwe dansers aan voor het nieuwe seizoen 2013-2014. Dit is bovendien het eerste volledige seizoen onder haar artistieke leiding.

In totaal verwelkomt het Koninklijk Ballet Vlaanderen elf nieuwe dansers. Dit brengt het totaal op 45 dansers en vier stagiaires uit 18 verschillende landen.

Promoties

Eugéniy Kolesnik van Eerste Solist naar Principal Danser
David Jonathan van Halve Solist naar Solist
Laurie McSherry-Gray van Corps de ballet naar Half-Solist
Cristina Casa Gomez van Corps de ballet naar Half-Solist
Sara Garbowski van Corps de ballet naar Half-Solist

Nieuwe dansers seizoen 2013-2014

Het Koninklijk Ballet Vlaanderen verwelkomt:

Sofia Menteguiaga (Argentinië) als Principal Danser, danste hiervoor bij het Tulsa Ballet (USA) en Ballet van Santiago (Chili)
Gabor Kapin (Hongarije) als Principal Danser, danste hiervoor bij het Carolina Ballett (USA).
Margaret Severin-Hansen (USA) als Eerste Soliste, danste hiervoor bij het Carolina Ballett (USA)
Sergio Torrado als Eerste Solist, danste hiervoor bij het Aalto Ballett Theater Essen (Duitsland), Houston Ballet en San Francisco Ballet (USA). Hij was ook te zien als Von Rothbart in de Oscar-winnaar Black Swan.
Davit Vardanyan (Armenia) als Solist, danste hiervoor bij het Nationale Ballet Nederland
Toshiro Abbley (USA) in het Corps de ballet, danste hiervoor bij het Aalto Ballett Theater Essen (Duitsland).
Ilya Manayenkov (Israel) in het Corps de ballet. Hij danste hiervoor bij het Israel Ballet.
Glen Lambrecht (België) in het Corps de ballet. Hij was voordien stagiair na zijn studie aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen.
Olivia Hartzell (USA) in het Corps de ballet, danste voordien bij Ballet du Capitole in Toulouse.
Alessandra Spada (Italië) in het Corps de ballet, danste hiervoor bij Dortmund Ballet
Marissa Parzei (Canada) in het Corps de ballet, danste hiervoor bij Dortmund Ballet

Artistiek personeel

Chris Latré gaat met pensioen nadat ze 43 jaar bij het gezelschap heeft gewerkt, eerst als danseres en recent als balletmeesteres.

Nieuwe balletmeesters zijn:

Carlos Prado (Portugal) die vroeger danste bij het Nationaal Ballet van Portugal en het Gulbenkian Ballet. Recent was hij balletmeester bij het Italiaanse Aterballeto. Hij is ook internationaal gastdocent en repetitor.

Olivier Patey maakte vroeger faam bij het Paris Opera Ballet en is nu een internationaal erkende balletmeester en leraar.

‘Met het nieuwe artistieke team, nieuwe dansers en met de verdiende promoties hebben het een uitstekende gezelschap dat een nieuw tijdperk ingaat,’ aldus Assis Carreiro. ‘Ik kijk er naar uit om hen te presenteren aan het publiek dat dit seizoen onvergetelijk balletmomenten zal beleven tijdens onze voorstellingen in het komende seizoen.’

Het nieuwe seizoen van het Koninklijk Ballet Vlaanderen begint op 3 oktober met Diaghilev Unbound: een triple bill met Le Sacre du Printemps (Glen Tetley), Faun (Sidi Larbi Cherkaoui) en de wereldpremière van Les Noces (Edward Clug).

 

Voor meer informatie, interviews, foto’s… kan u contact opnemen met persverantwoordelijke Wilfried Eetezonne | 0032 (0)3 202.10.07 | 0032 (0)495.21.53.49 | weetezonne@vlaamseopera.be