Vacature koorzangers

vrijdag, 22 augustus 2014

Opera Vlaanderen en Ballet Vlaanderen vormen samen het Kunsthuis. Het kunsthuis brengt de grote klassieke werken uit het opera- en dansrepertoire en nieuwe creaties op een maatschappelijk relevante, actuele en kwaliteitsvolle manier, voor een zo ruim mogelijk publiek. Alle operaproducties zijn te zien in de eigen huizen in Antwerpen en Gent, de balletvoorstellingen over heel Vlaanderen en Europa.

Het koor van Opera Vlaanderen zoekt voor vaste aanwerving: 2 sopranen en 3 tenoren.

Functie

Het 41-koppige koor van Opera Vlaanderen is samen met het orkest en het ballet één van de drie artistieke ensembles van het Kunsthuis. Het koor neemt deel aan de operaproducties en concerten uit de programmering. Je zingt en acteert binnen de rol die het koor in de partituur en de productie is toebedeeld. Je werkt op het ritme van de producties onder de directe leiding van de koorleider, de dirigent en de regisseur. Op administratief vlak rapporteer je aan de manager van het muziekdepartement.

Profiel

  • Je hebt een professionele opleiding zang (conservatoriumniveau) of uitgebreide professionele ervaring als klassiek zanger;
  • je bent vertrouwd is met zowel het opera- als het concertrepertoire;
  • je beschikt over een uitstekende zangtechniek, een stem heeft die ver kan dragen, een vlekkeloze intonatie en je kan zonder vibrato zingen wanneer nodig;
  • je leest goed op zicht;
  • je stem mengt in de koorklank;
  • je acteert goed en voelt je als een vis in het water op de scène;
  • je bent een teamspeler die zich thuis voelt in een koor;
  • je hebt een positieve; leergierige en flexibele instelling;
  • je hebt een basis kennis van het Nederlands of bent bereid het te leren.

Aanbod

Een contract van onbepaalde duur vanaf augustus 2014, een competitief loon, maaltijdcheques, groepsverzekering en 100% terugbetaling openbaar vervoer woon-werkverkeer of fietsvergoeding.

Interesse?

Stuur tot uiterlijk zaterdag 15 maart een korte motivatiebrief en cv naar audities@vlaamseopera.be.

Een eerste selectie gebeurt op basis van de ingezonden gegevens, de tweede ronde is een auditie die doorgaat op dinsdag 4 of woensdag 5 april 2014. De exacte datum en tijd van uw auditie wordt bekendgemaakt bij positieve selectie.

Auditiemateriaal kan je hier terugvinden.