Promoties en nieuwe dansers seizoen 2014-2015

vrijdag, 22 augustus 2014

Assis Carreiro is blij om de volgende promoties en nieuwe dansers bekend te maken voor het seizoen 2014-2015. In totaal verwelkomt het Ballet Vlaanderen zes nieuwe dansers en drie stagiaires uit vijf verschillende landen. Dat brengt het totaal aantal dansers op 46 die 20 verschillende nationaliteiten hebben.

Promoties

Laura Hidalgo (Argentinië) tot Principal
Sergio Torrado (Spanje) tot Principal
Cristina Casa (Spanje) tot Solist
Claudia Phlips (België) tot Half-Solist
Philipe Lens (België) tot Half-Solist

Nieuwe dansers seizoen 2014-2015

Nancy Osbaldeston als Half-Solist
Anastasia Paschali als Half-Solist
Arne Vandervelde in het Corps de Ballet
Klaudia Gorozdosova in het Corps de Ballet
Mica Bradbury in het Corps de Ballet
Fiona McGee in het Corps de Ballet

De Britse danseres Nancy Osbaldeston vervoegt het Ballet Vlaanderen als Half-Solist en komt van het English National Ballet waar ze First Dancer werd in 2013. Ze was een finaliste tijdens de Prix de Lausanne in 2008 nadat ze het jaar daarvoor de derde prijs gewonnen had in The Young British Dancer of the Year Competition. Ze was ook de winnares van The English National Ballet’s Emerging Dancer Competition in 2013.
De Amerikaans-Cypriotische danseres Anastasia Paschali komt bij ons als Half-Solist. Zij komt van het Leipzig Ballet en danste in het verleden bij het Royal Danish Ballet.
De Belgische danser Arne Vandervelde wordt lid van het Corps de Ballet en komt van de Koninklijke Ballet School Antwerpen. Vorig seizoen was hij stagiaire bij Ballet Vlaanderen.
Het Corps de Ballet verwelkomt ook de Slovaakse danseres Klaudia Gorozdosova die danste bij het Zurich Jr. Ballet.
De Engelse dansers Mica Bradbury en Fiona McGee worden eveneens lid van het Corps de Ballet en komen van The Royal Ballet School, London.

Jessica Teague verlaat Ballet Vlaanderen om andere horizonten op te zoeken. Ook Altea Nuñez verlaat het gezelschap omdat zij haar tweede kindje verwacht. Zij zal volgend seizoen wel terugkeren om een ballet te choreograferen voor Choreolab en om mee te werken aan verschillende educatieve projecten van Ballet Vlaanderen. Ook Olivia Hartzell en Christopher Hill verlaten het gezelschap.
Het Ballet Vlaanderen verwelkomt ten slotte drie nieuwe stagiaires van de Koninklijke Ballet School Antwerpen: Brent Daneels, Shirleij De Muer en Ishika Maruyama.