Abonnementen & Online tickets

ABONNEMENTEN

Abonnementen 2014-2015

Een seizoen lang… dans? Reserveer nu uw abonnement!

Als abonnee krijgt u nog steeds de beste plaatsen aan de meest voordelige prijs. Daarnaast geniet van een heleboel abonneevoordelen, die u mist als losse ticketkoper. Vanaf seizoen 2014-2015 wijzigt het abonnementensysteem grondig in vergelijking met vorige jaren en kunt u vaste formules bestellen.

Abonneevoordelen

De houders van een abonnement ontvangen bovendien een gratis Podiumhopper, waarmee u 5 euro korting krijgt op een voorstelling bij onze bevriende cultuurhuizen: de Filharmonie, de Vlaamse Opera, Amuz en het Toneelhuis. Meer info op www.podiumhopper.be.

U betaalt minder
U hoeft geen reservatie- of verzendkosten te betalen en geniet bij de meeste formules een korting op de standaardprijzen. Per abonnementloopt uw voordeel al gauw optot € 50. Wie jonger is dan 30 krijgt standaard 30% reductie,onder de 26 loopt de korting zelfs op tot 70%.

U bent zeker van uw(vaste) plaats
In heel wat abonnementsformules bent u zeker van uw eigen plaats voor alle voorstellingen in de Opera in Antwerpen of Gent.

Omruilen is mogelijk
Past een datum van een bepaalde voorstelling u niet? Dan kan u als abonnee twee keer per seizoen gratis uw kaarten omruilen voor een andere voorstelling van dezelfde productie. Ruilingen zijn uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid en kunnen enkel met de originele kaarten en tot maximaal één week voor de voorstelling. Vanaf de derde omruiling betaalt u € 5 per ticket.

10 voordelen exclusief voor abonnees

 • Een gratis cd met de hoogtepunten van het opera- en balletseizoen.
 • Een podiumhopper waarmee u korting krijgt bij onze collega’s: Vooruit, Handelsbeurs, Muziekcentrum De Bijloke en NTGent (Gent) en Toneelhuis, deFilharmonie en AMUZ (Antwerpen).
 • Een bon voor een gratis PLUS-activiteit (open repetitie ballet, voorspel, backstage etc).
 • Een gratis glaasje cava bij Brasserie Gustav (Antwerpen) of Cafe Theatre (Gent).
 • Een hotelovernachting tegen een extra voordelig tarief in Lindner Hotel & City Lounge (Antwerpen) of Sandton Grand Hotel Reylof (Gent).
 • Een ontdekkingsbon: opera-abonnees krijgen korting op een balletvoorstellingen omgekeerd.
 • Een kortingbon van boekhandel Paard van Troje (Gent) of De Groene Waterman (Antwerpen).
 • Een extra chocolade presentje bij een aankoop bij chocolatier Neuhaus.
 • Een kortingbon van Papillon, de Dance Concept Store in Antwerpen.
 • Een kortingbon van A taste affair, handelaar in natuurlijke wijnen.
 • Vier keer per jaar ontvangt u gratis het gloednieuwe Kunsthuismagazine.

Deze exclusieve voordelen worden u als abonnee aangeboden door Kunsthuis en onze partners. Sommige extraatjes ontvangt u meteen bij aankoop van uw abonnement, andere later in het seizoen. We zetten alle voordelen voor u telkens op een rijtje in het Kunsthuismagazine. Zo hoeft u niets te missen.

Wanneer bestellen?

Wie in het lopende seizoen 2013-2014 een balletabonnement had, krijgt dit jaar voorrang bij het bestellen van een nieuw abonnement: u kunt al een abonnement bestellen vanaf 1 juni. Ook Vrienden van Ballet Vlaanderen (voorwaarde is dat u al lid was op 15 april 2014) krijgen voorrang: u kunt al een nieuw abonnement bestellen vanaf 3 juni.

Wie nog geen balletabonnement had, of geen Vriend is van het ballet, kan een nieuw abonnement bestellen vanaf 5 juni.

Hoe bestellen?

Een abonnement bestellen kan het makkelijkst online. U kiest zelf uw plaats in de zaal, en kunt meteen online afrekenen. Een abonnement bestellen kan via de website www.operaballet.be.

U kunt uiteraard ook terecht in het bespreekbureau op het nummer 070 22 02 02 of ter plaatse in de Antwerpse of Gentse operagebouwen. Hou wel rekening met eventuele wachttijden.

Abonnementsformules

Op 6 mei 2014 presenteerden Opera Vlaanderen en Ballet Vlaanderen hun eerste gezamenlijke seizoen, dat vanaf september 2014 van start gaat. Vanaf dit seizoen slaan de Opera Vlaanderen en Ballet Vlaanderen dan ook de handen in elkaar en zijn er verschillende gezamenlijke formules met opera- en balletvoorstellingen in. We organiseren vanaf dit seizoen ook een gezamenlijk dansabonnement met deSingel, met uitdagende dansvoorstellingen.

> bekijk hier het volledige overzicht abonnementsformules


TICKETS

Hoe bestellen?

Voor alle voorstellingen van seizoen 2014 – 2015 kunt u vanaf 23 augustus 2013 24u /24u online kaartjes bestellen of op het nummer 070 22 02 02 (van dinsdag tot zaterdag, van 11u tot 18u). Wilt u zeker zijn van uw plaatsen én genieten van een mooie korting, overweeg dan een abonnement.

Afhalen

Gelieve de gereserveerde kaartjes ten laatste een half uur voor het aanvang van de voorstelling aan de balie van het betreffende theater af te halen. Gelieve uw betalingsbewijs mee te brengen indien u de kaartjes reeds betaalde. Betaalde kaartjes worden terugbetaald noch omgeruild.

Kortingen

> Groepskorting

(School)groepen vanaf 15 personen krijgen voorrang bij het bestellen: zij kunnen al terecht aan het bespreekbureau voor alle voorstellingen vanaf vrijdag 16 augustus.Bovendien genieten ze volgende kortingen:

 • groepen van 16 tot 40 personen: 10% + 1 gratis begeleider
 • groepen van 41 tot 80 personen: 15% + 1 gratis begeleider
 • 81 of meer personen: 20% + 1 gratis begeleider

Bestellen kan telefonisch via 03 224 82 52, via e-mail op groepen@operaballet.be of per brief, gericht aan Marianne Boterdaele.

> Jongerenkorting – 50%

Voor balletvoorstellingen geldt een standaardkorting van 50% voor iedereen die 26 of jonger is.

> Cultuurcheques
Cultuur voor studenten in Antwerpen tegen voordelige prijzen? Dat kan dankzij de cultuurcheques. Voor 10 euro krijg je één uniek boekje met zeven cheques. Alleen voor studenten van Universiteit Antwerpen, Hogere Zeevaartschool, Lessius Antwerpen, Karel De Grote-Hogeschool, Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen, Artesis Hogeschool en Plantijn Hogeschool. Je koopt de cheques bij de dienst Studentenvoorzieningen van deze onderwijsinstellingen. Ze gelden voorplaatsen vanaf categorie 4 en ze moeten vooraf worden ingewisseld aan het bespreekbureau, niet online.
Verkooppunten, deelnemende cultuurhuizen en alle info op www.antwerpenstudentenstad.be/cultuur.