moderne meisjes_introdans

INTRODANS

MODERNE MEISJES

In Moderne meisjes brengt Introdans de grand oldladies van de Amerikaanse moderne dans samen: Lucinda Childs, Jennifer Muller en Twyla Tharp.

Hoogtepunt van dit dansprogramma is ongetwijfeld Chairman Dances van Lucinda Childs, een ruimtelijk dansfeest op de minimalistische compositie van John Adams. Childs creëerde speciaal voor dit programma ook een nieuw werk.

Bench van Jennifer Muller is een choreografie die schuld en genade verbeeldt over de ecologische vernietiging van de aarde door de destructiedrang van de mens. Het stuk is geïnspireerd op de film An Inconvenient Truth van ex-vicepresident Al Gore.

Junk Duet is een speelse en spitsvondige choreografie van Twyla Tharp. In dit onderdeel van haar voorstelling Know by Heart gaat zij aan de haal met de klassieke pas-de-deux, en laat ze de dansers elkaar uitdagen.

‘In Chairman Dances speelt Childs een fascinerend spel met vijftien dansers en de gelijknamige swingende muziek van John Adams. Louterend mooi’.
(NRC Handelsblad)

Introdans beweegt je

Sinds 1971 is Introdans uitgegroeid tot een dansgezelschap van wereldklasse. Met een gezonde ambitie blijft het gezelschap trouw aan zijn missie om de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. Vanaf 2009 is Introdans onderdeel van de basisinfrastructuur van het ministerie van OCW. De twee dansersensembles tonen met de Canon van IntrodansTM een gevarieerd en aantrekkelijk modern balletrepertoire. Als stadsgezelschap van Arnhem danst het gezelschap in de Nederlandse theaters en reist wereldwijd: beide ensembles zijn veelvuldig te gast op internationale podia. H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden is Beschermvrouwe van Introdans.

Recensies

‘In Chairman Dances speelt Childs een fascinerend spel met vijftien dansers en de gelijknamige swingende muziek van John Adams. Louterend mooi’
NRC Handelsblad

‘Simplicity, purity and elegance.
Introdans delights with its unique contemporary ballet’
Bangkok Post

 
‘Their dancers are of the finest quality, technically perfect and musically sensitive, perfection in motion’
The Herald

ABONNEMENTEN EN TICKETS

Bestel nu uw abonnement! (formulier voor abonnees 2011-2012 of formulier voor nieuwe abonnees).

Ook dit seizoen geldt de regel, more is more. Hoe meer producties u in uw abonnement opneemt, hoe hoger het kortingspercentage dat u geniet.Een abonnement kan vanaf 2 producties naar keuze.

Een abonnement voor 2 producties = 10% korting
Een abonnement voor 3 producties = 15% korting
Een abonnement voor 4 producties = 20% korting!

Als abonnee krijgt u de beste plaatsen aan de meest voordelige prijs.

 

Theater ’t Eilandje Antwerpen
Kattendijkdok-Westkaai 16, 2000 Antwerpen
Donderdag 16.05.13
Vrijdag 17.05.13
Zaterdag 18.05.13
20.00
20.00
20.00
Tickets
Tickets
Tickets
Tickets: 30 euro
-26 : -50%
+60: -15%
exclusief reservatiekosten 




Meer over deze producties leest u elders op deze site – en in onze nieuwe seizoensbrochure, die weldra van de drukpersen rolt. De digitale versie vindt u nu al hier.