Seizoen 2013 – 2014 (oud)

DIAGHILEV UNBOUND

Honderd jaar geleden ging Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky en Vaslav Nijinsky in première. Een mijlpaal in de balletgeschiedenis en in het succesverhaal van Diaghilevs Les Ballets Russes. Diaghilev Unbound  is een ware ‘tour de force’. Het is een krachtig programma met drie nieuwe interpretaties van cruciale muziekwerken uit de tijd van Diaghilev.

> meer

THE RETURN OF ULYSSES

The Return of Ulysses werd speciaal voor het  Koninklijk Ballet Vlaanderen gecreëerd door één van de meest opmerkelijke en buitengewone choreografen van het moment. In seizoen 2013-2014 herneemt het ballet deze succesvolle productie opnieuw.

> meer

ROMEO & JULIA

Dit seizoen presenteert het Koninklijk Ballet Vlaanderen de wereldpremière van een nieuwe, niet eerder vertoonde productie van Romeo and Julia. Het tijdloze liefdesverhaal van William Shakespeare, geschreven in 1595, wordt opgevoerd met de geliefde muziek van Sergei Prokofiev en met kostuums van Tim Van Steenbergen, ’s lands voornaamste ontwerper van haute couture.

> meer

BEYOND THE TUTU

Uitdaging in drievoud tijdens deze triple bill van het Koninklijk Ballet Vlaanderen. De avond brengt hulde aan ballet als kunstvorm en stelt tegelijk balletmythes in vraag.

> meer

COUPE MAISON 8

Mini coupes

Coupe Maison is de jaarlijkse choreografische workshop voor de dansers van het Koninklijk Ballet Vlaanderen. Net als tijdens de vorige jaren krijgen de dansers de kans om hun choreografische talenten verder te ontwikkelen en aan het publiek te tonen op het podium van Theater ’t Eilandje.

> meer

DONLON DANCE COMPANY

Met haar innovatieve stijl, haar Ierse humor en het gebruik van verschillende kunstvormen, heeft Marguerite Donlon voor zichzelf en de Donlon Dance Company een plaats verovert in de Duitse danswereld maar ook ver erbuiten.

> meer

KLASSIEK IN DE STAD

Op 7 en 8 september 2013 organiseert het Koninklijk Ballet Vlaanderen samen met de Vlaamse Opera en deFilharmonie opnieuw Klassiek in de Stad. Twee dagen lang gratis genieten van ballet, opera en muziek en dat allemaal in open lucht. Op vrijdagavond danst het Koninklijk Ballet Vlaanderen voor u enkele hoogtepunten uit de choreografieën die dit seizoen op het programma staan.

> meer